OVER MIJ

RESTAURATIE

Tijdens mijn opleiding als meubelrestaurator liep ik stage bij verschillende lijsten - restauratoren. Hier merkte ik dat deze discipline mij nog beter lag dan de restauratie van meubelen. De verscheidenheid aan materialen, de details van de ornamenten, de magie van het bladgoud, de diversiteit in stijlen, als lijstenrestaurator kom je het allemaal tegen.

 

In 1987 startte ik mijn eigen atelier. Van het begin af aan heb ik voor verschillende musea gewerkt: het Mauritshuis, het Kröller-Müller Museum, het Van Gogh Museum, de Mesdag Collectie , het Dordrechts Museum en vele andere musea. Uiteraard werk ik ook voor particuliere opdrachtgevers.

Naast de werkzaamheden in mijn atelier werkte ik 8 jaar als parttime lijstenrestaurator voor het RCE. Sinds 2006 ben ik parttime verbonden aan het Kunstmuseum in Den Haag (voorheen Gemeentemuseum).

Deze posities geven mij de gelegenheid om de ontwikkelingen in mijn vakgebied op materieel, technisch en ethisch gebied nauwkeurig te volgen.

INLIJSTEN

Door het werken met museale collecties heb ik mijn visie op lijsten kunnen ontwikkelen.

Ik kan onderbouwen waarom een lijst al of niet om een schilderij of prent zal passen. Welke lijst het werk versterkt, en welke er aan af doet. Het doet mij plezier deze visie met mijn klanten te delen, om zo een persoonlijk advies te kunnen geven. 

 

VAN GOUDA NAAR STOKKUM

Na 34 jaar atelier in Gouda gehad te hebben, verhuis ik medio 2021 naar Stokkum, even ten oosten van Arnhem. Daar kan ik wonen en werk combineren. Ik zal me daar puur met restauratie bezighouden, en geen inlijstwerk meer aannemen (denk ik nu). 

Het ambacht van vergulden

Publicatie in Arcadië,

Rubriek 'Housekeeping'

volg ons: