top of page

RESTAURATIE

 

Mijn behandelwijze kenmerkt zich door een zorgvuldige conservering (behoeden voor verder verval), en een terughoudende maar secure esthetische behandeling.

 

Sinds de start van mijn atelier in 1987 heb ik naast vele individuele opdrachten, ook verschillende collectie-omvattende projecten volbracht.

Vaak werk ik daarbij samen met enthousiaste vakgenoten.

De lijsten van de Mesdag Collectie onderhouden wij sinds 1996. Dit is een bijzondere collectie, omdat deze vrijwel geheel uit originele inlijstingen bestaat. De Mesdag Collectie wordt beheerd door het Van Gogh Museum, ook de lijsten van dit museum krijg ik zo nodig onder handen.

 

Tijdens de grootscheepse restauraties van zowel het Dordrechts Museum als van Kasteel Amerongen hebben we een groot deel van de lijstencollecties behandeld.

Andere opdrachtgevers waar ik met regelmaat restauraties voor verricht zijn Kasteel Duivenvoorde, het Dordrechts Museum, Paleis Het Loo en verschillende privé collecties.

Naast de werkzaamheden in eigen atelier was ik 23 jaar als parttime lijstenrestaurator verbonden aan verschillede museale instellingen.

Deze posities gaven mij de gelegenheid om de ontwikkelingen in mijn vakgebied op materieel, technisch en ethisch gebied nauwkeurig te volgen.

Hoewel ik als restaurator van lijsten ben begonnen, lag de focus vooral op de restauratie van vergulde objecten. In de loop van de jaren is er meer diversiteit gekomen in de objecten die ik onderhanden krijg: veelal meubelen, maar ook verguldwerk op koetsen, kandelabers en sculpturen. 

Achter mijn woning heb ik een geklimatiseerd en beveiligd atelier gerealiseerd. In een aparte ruimte heb ik een houtwerkplaats waar ik kleine restauraties en aanpassingen aan constructies kan verrichten. 

De restauratie van een set vergulde tabouretten. Klik hiernaast voor gespecificeerde informatie.

IMG_3066tijdensbehandeling vrij
IMG_3118 vrijstaand
_MG_4606 kopiekopie
IMG_1539 copy
bottom of page