RESTAURATIE

Mijn behandelwijze kenmerkt zich door een zorgvuldige conservering (behoeden voor verder verval), en een terughoudende maar secure esthetische behandeling.

Sinds de start van mijn atelier in 1987 heb ik naast vele individuele opdrachten, ook verschillende collectie-omvattende projecten volbracht. 

De lijsten van de Mesdag Collectie onderhouden wij sinds 1996. Dit is een bijzondere collectie, omdat zij vrijwel geheel uit originele inlijstingen bestaat. De Mesdag Collectie wordt beheerd door het Van Gogh Museum, ook de lijsten van dit museum krijg ik zo nodig onder handen.

 

Tijdens de grootscheepse restauraties van zowel het Dordrechts Museum als van Kasteel Amerongen hebben we een groot deel van de lijstencollecties behandeld.

 

​Sinds 2014 werken we stapje voor stapje aan de conditie van de lijstencollectie van het Panorama Mesdag. Het museum bezit ruim 60 schilderijen van voornamelijk H.W. Mesdag, en zijn vrouw Sientje Mesdag - van Houten, in hun originele lijsten. 

Andere opdrachtgevers waar ik met regelmaat restauraties voor verricht zijn Kasteel Duivenvoorde, het Dordrechts Museum, Paleis Het Loo en verschillende privé collecties.

 

 

De restauratie van een set vergulde tabouretten. Klik hiernaast voor gespecificeerde informatie.

IMG_3066tijdensbehandeling vrij
IMG_3118 vrijstaand
_MG_4606 kopiekopie
IMG_1539 copy